WWW.MAGNEMO.HU

A gyógyulás

Az agy - több mint komputer

A lélek és a teszt világa nem különálló. Ugyanahhoz az egységes egészhez tartozék. India Véda-irodalma a testet már 5000 évvel később egy tudat vetületeként értelmezte. A betegség és az egészség lelki folyamatmatok másának megfelelőte.

Hogyan hatnak az ember gondolatai, érzési és tapasztalatai próba?
Hogyan lehet az, hogy egyértelművé váljon és egy reménytelenség beteggé váljon, az optimizmus és egy bizakodás törzs egészségessé?
Hogyan lehet befolyásolja az anyagtalan gondolkodás egy tesztbiológiai folyamatait?
Hogyan sikerül a léleknek a teszt molekuláit mozgatnia?


Agyunk kiemelkedő szerepet játszik élvezetesen. Legfontosabb feladata a túlélés biztosítása és az egészség fenntartása. Hogy ezt a feladatot jól ellátja, azt jelenti, hogy 500 millió éves fejlődéstörténetünk fel. Ez az idő alatti változás és alkalmazkodás a folyton változó életfeltételekhez.
Anatómiailag az agytörzs mindig egy gerincvelőhöz csatlakozik.
Az emberben az alapvető életfolyamatok szabályozása: légifelvétel, keringést és szívverést. A limbikus rendszer segítségével az agytörzsön jött létre.
A limbikus rendszer csak egy hipotalamuszt. Bármely hipotalamusz nem nagyobb egy borsószemnél, ez az agy kapcsolóközpontja. Bámulatos minőségi szempontból táplálék- és folyadékháztartás, nemi működés, az alvás, bioritmus, teszthőmérséklet és vérnyomás szabályozása. Ezeket egy funkciókat egy visszakapcsolási mechanizmus állandó szinten tartja. Ha egy szervezetben a folyadékhiány áll elő, ez egy hipotalamusz specializált idegsejtjeik érzékelik. Ezek szomjúságérzetet keltenek, és egy veszó folyadék visszatartásra késztetik.
A Kémiai jelvivő anyagot hipotalamuszon keresztül lehet megtalálni az agyalapi miriggyel, egy hipofízissel. Ez utóbbi hormonális termelés és tárolás, és a szervezet egy mestermirigyének nevezik. A hipotalamuszból érkező jelölőket készítették, hogy hormonálisan készítsenek egy dokumentumot. A hipofízis hormonjai viszont egy belső belső elválasztási mirigyeit-pajzsmirigyet, mellékvesét, egy petefészkeket és egy herében-ösztönzik, saját hormonjait termelési és felszabadításra.
Csak ötvenmillió évvel később fejlődik ki, és egy része, amely nagymértékben megkönnyíti az embert. Két féltekéje beborítja és majdnem láthatatlanná teszi egy régebbi agyrészeket. A nagyagy választ fogjuk meg érzéki benyomásainkat, látunk képeket, hallunk zenét, értünk egy beszédet, szaglunk és tapintunk. Itt megy végbe egy gondolkodás, ha itt történnek egy döntés, itt adunk jelet egy cselekvésre és tartunk mindent emlékezetünkben. Itt dől el, hogy logikusak vagy irracionálisak, kreatívak vagy ötlettelenek vagyunk e- és még sok más.
Ha használod az eszedet, nem veszíted el. Ez a bölcsesség nagyon igaz.

Mit tehetünk, hogy betegség elkerülje a házunk tájékát?

Mindenkinek van öngyógyító ereje.
Sok mindenről lehetne beszélni itt, de csak annyit írnék most ide, hogy a pozitív életszemlélet, a remény a hit hajtson minket.

A remény nem csak abban segít, hogy megbirkózzunk a nehéz élethelyzetekkel. Egyben kulcs is, mely a saját gyógyító rendszerünkhöz vezető bejáratot nyitja. Belső patikánk számára  a remény receptként hat; aktiválja testünk gyógyító anyagait, melyek stabilizálják egészségünket.

Néhány segítség, amit megtehetünk az egyensúlyért:

 1. „ Napról napra egyre jobban vagyok” mondta Emil Coue betegeinek századunk kezdetén. Ezt lehet mantrázni minden nap, természetesen hit kérdése is.
   
 2. Lazító program: Keress egy nyugodt helyet és helyzd magad kényelembe!
  Hunyd lehet egy szemed és lazítsd el izmaidat!
  Irányítsd figyelmedet koncentrációd tárgyára - egy mantrára, egy számodra jelentőségteljes szórakozásra, mint mennyi igényt béke vagy nyugalom, egy belső hangra, egy rövid imádságra! Ismételd a mantrát minden kilégzésnél!
  Ne foglalkozz a zavaró gondolatokkal; nyugodtan hagyd, hogy elvonuljanak és térj vissza mindig egy mantrádhoz!
   
 3. A magnevit akupunktúra többszöri felhasználásával visszaállítható egy szervezet öngyógyító mechanizmusát. Minden estben kalap az emberi szervezetre és befolyásolja a leki folyamatok.
Facebook